Pannor
Filtrera/sortera
0 artiklar
0 artiklar
Din sökning gav ingen träff.
Prova med mindre filter.
Hur nöjd är du med de här sökresultaten?
Pannor för olika användningsområden
Varje kök behöver pannor av god kvalitet. Pannors användningsområden är lika varierande som de material de tillverkas av. Här kan du ta reda på vilka specialpannor som finns och vad som är viktigt när du väljer pannor till ditt kök.
Rätt panna för varje maträtt
Professionella kockar har otaliga stekpannor av olika material i sina kök. För den klassiska wienerschnitzeln finns det en tjockbottnad stekpanna av rostfritt stål, en wokpanna för asiatiska läckerheter, biffar är lika goda i den tjockbottnade stekpannan som på grillen och fisken ska naturligtvis tillagas i sin egen fiskpanna tills den uppnått perfekt konsistens och smak.
Generellt sett är tjockbottnade, robusta pannor av rostfritt stål idealiska för att steka mat. Tjockbottnade pannor är perfekta för allt som inte är avsett att röras, från stekta ägg till fisk. Emaljerade stekpannor är bra för stekt potatis och passar perfekt för induktionshällar, men de har inga non-stick-egenskaper. Här hittar du en översikt över de klassiska pannorna och deras speciella produkt- och materialegenskaper.
Generellt sett är tjockbottnade, robusta pannor av rostfritt stål idealiska för att steka mat. Tjockbottnade pannor är perfekta för allt som inte är avsett att röras, från stekta ägg till fisk. Emaljerade stekpannor är bra för stekt potatis och passar perfekt för induktionshällar, men de har inga non-stick-egenskaper. Här hittar du en översikt över de klassiska pannorna och deras speciella produkt- och materialegenskaper.
Hoppa över avsnittet




Stekpannan: klassikern
Stekpannor finns i standardstorlekar från 20 till 32 cm. Du kan använda tjockbottnade och obelagda stekpannor för induktionshällar eller andra spisar, beroende på hur de lämpar sig.

Grillpannan: för stekfantaster
Perfekt för den perfekta köttbiten. Grillpannorna har en räfflad botten och är fyrkantiga, ca 25x25 cm. De flesta grillpannor har en högkvalitativ beläggning som tål höga temperaturer.

Fiskpannan: för fiskälskare
Fiskpannor skiljer sig lätt från andra stekpannor genom sin unika ovala form. Detta beror på att de oftast belagda fiskpannorna är tillräckligt stora för att tillaga fisken hel. För skonsam matlagning är det också lämpligt att skaffa ett lock till pannan.

Bräseringspannan: saftig smak
Traktörpannor är de perfekta pannorna för alla som vill låta kött och grönsaker tillagas långsamt. Kanterna på traktörpannorna är extra höga så att det finns tillräckligt med utrymme för en lämplig mängd sås kvar för klassiker som rostbiff eller roulader av nötkött. Locken och handtagen på högkvalitativa grytor är vanligtvis ugnssäkra.
Hoppa över avsnittet



Wokpannan: för perfekt asiatisk mat
Wokpannor finns i diametrar från 26 till 36 cm, med eller utan lock. Dessutom innehåller woksetet ofta ett extra galler för japansk tempura. Wokpannor är idealiska för att steka kött och grönsaker, eftersom de är mycket värmetåliga.

Crêpe- & pannkakspannan: till efterrätt
Crêpepannor har vanligtvis en diameter på cirka 25 cm. De har låga kanter och är alltid tjockbottnade. Den låga kanten ger en idealisk tillagning och gör att crêpes/pannkakorna lätt kan läggas upp på tallriken.

Serveringspannan: för vacker servering
Typiska kännetecken för serveringspannor är de två handtagen och den extra höga kanten. Dessa speciella kastruller har en elegant stil som gör dukningen extra tilltalande. Handtagen på högkvalitativa, belagda serveringspannor är värmebeständiga, vilket gör att du också kan sätta in dem i ugnen.
Hoppa över avsnittet

Hur vet jag om min panna är kompatibel med induktion?
För att pannor ska kunna användas på en induktionshäll behöver de en magnetisk bas, vilket ibland kan vara svårt att avgöra. Se till att motsvarande piktogram finns antingen på produkten eller på förpackningen. Pannor i ren aluminium är till exempel inte lämpliga för induktionshällar, medan pannor i gjutjärn, rostfritt stål eller emaljerat stål möjliggör en snabb och effektiv överföring av värme till maten. Kontrollera alltid att pannans botten är platt och magnetisk för att säkerställa optimal funktion på din induktionshäll.
Shoppa pannor online på XXXLutz!
Från den traditionella gjutjärnspannan till den ultramoderna induktionspannan: XXXLutz Online Shop erbjuder ett stort utbud av pannor för alla hällar och rätter. Oavsett om du vill steka en biff eller vända crêpes professionellt – med passande pannor lyckas du med alla maträtter. Högkvalitativa varumärken från tillverkare som WMF, Homeware Professional eller Tefal garanterar långvarig matlagningsglädje. Hos XXXLutz hittar du allt inom tillagning, från grytor och kastruller till köksredskap och gratängformar.
Vanliga frågor om pannor
Stekpannor, grillpannor, traktörpannor m.m. - vilken panna passar till vad?
Vilken storlek på stekpanna är bäst?
Bäst i test: vilken typ är bäst för stekning, gjutjärn, teflon eller gjutjärn?
Hur rengör och vårdar jag mina stekpannor på bästa sätt?